Leirbålskappe

Alle speidere fra Troppen og oppover har med seg leirbålskappe på leir.
Hvordan lage leirbålskappe? Følg oppskriften under.

Her er beskrivelse av hvordan du kan lage leirbålskappe.

Du trenger:

• Ullstoff - dette får du fra Troppsleder
  • Grønt skråbånd - -dette får du fra Troppsleder
  • Saks
  • Nål
  • Tråd
  • Symaskin - evt lån av noen
  • Symaskin-sertifikat

Fremgangsmetode:

1. Finn midten av stoffet
  2. Klipp hull til hodet
  3. Kant med skråbånd
  4. Sy på merker

1. Finn midten av stoffet

Slik finner du midten av stoffet:

Brett stoffet diagonalt 2 ganger. Sett knappenåler i spissen. Brett stoffet ut igjen.

20160513_170746 20160513_170750 20160513_170808

2. Klipp hull til hodet

Klipp hull til hodet midt på stoffet.Her gjelder det å bruke hodet og gå forsiktig frem, dette er en kritisk fase i leirbålskappesyingen. Det er bedre å klippe litt for lite for deretter å klippe litt mer enn å klippe for mye eller på feil sted.
Splitten skal være midt foran - altså følge diagonalen. Den skal være ca 10 cm.

20160513_171007 20160516_200516[1]

3. Kant med skråbånd

Kant med skråbånd. Vi gjør det slik bestemoren til Hedda sydde Hedda sin kappe, det var veldig fint utført.

20160513_171139 20160513_171244
Legg skråbåndet mot baksiden av stoffet, retten mot vrangen. Sy langs brettekanten. Brett skråbåndet inn på fremsiden av kappen og sy langs ytterkanten av skråbåndet.
Begynn bak på kappen slik at skøyten kommer bak. Brett inn skråbåndet når du begynner og slutter og pass på at det overlapper når du kommer rundt på baksiden igjen.
Det er langt rundt så dette er noen meter med sying!

20160513_171324 20160513_171317

Detaljer fra fremside og bakside etter sying. Hjørnene kan være litt vriene. Spør om hjelp dersom du trenger det.

20160516_195912[1]

Kan rundt halsen også. Her er detaljbildet av dette.

4. Sy på merker

Sy på merker. Når du er kommer så langt er du kommet ca halveis i syingen!!
Dette tar litt tid, litt avhengig av hvor lenge speideren har vært med og hvor mange merker speideren har fått.

Baksiden av kappen:  Bokstaver og lilje får du av troppsleder. Noen velger bare ARNA og noen ønsker å ha ARNA MSK. Begge deler er OK, men jeg synes det holder med ARNA.
Byttemerker kan syes på baksiden, dette er merker en speider har byttet til seg på leir.
Fremsiden av kappen: Her syes det på merker som det ikke er plass til på skjorten.
Aktivitetsmerker fra feks leir eller bymanøver, mitt tre merket, prosjektmerker osv.
Fordypningsmerker er små runde merker med grønn eller blå kant. Dersom en speider har fått merkesnor skal merkene snoren representerer feks 6 merker ved gul snor, syes på leirbålskappen.
Merkesnorer syes også på leirbålskappen når man har fått ny snor, feks rød som representerer 12 merker.
Har speideren gått i småspeideren kan småspeidermerker syes på leirbålskappen. Dess flere merker speideren har dess finere blir kappen.

Er du vår nye ungdomsarbeider?

Stilling ledig i menigheten nå. Les hele

Sommerleir Håp 2018 - Bragdeøya

Bilder fra sommerleiren Les hele

Konfirmant til høsten? Meld deg på Tentro her!

Ønsker du å være konfirmant i Misjonskirken? Her... Les hele

Sommerleir 2018 for speidere i tropp og rovere

Vi reiser til sørlandet på sommerleir i år 23.-29. Les hele

Førerpatruljen og roverene går Gullfjellet opp