Flokken reiser på Vintertelttur 6.-8. april!

Vintertelttur 6.-8. april!

Sted: Småbrekkevatnet (Bergsdalen).

Samlet kjøring fra Hølbekken til teltplassen.

Oppmøte kl. 16.45 ved speiderhuset, Hølbekken 1

Denne helgen reiser flokken på vintertelttur - en liten smak på teltlivet om vinteren! Vi avslutter etter frokost på søndagen, henting senest kl 10.00 ved Småbrekkevatnet. Klikk her for kart.

Det blir god bålmat, hyggelige teltnaboer, tur i område, muligens Iglo-bygging – og to reelle overnattinger i telt om vinteren med snø rundt oss.

Det er en tre-lavvo ved teltplassen som vi kan bruke både til opphold og soving om vi skulle få behov pga. været.

På speidertur leker vi med hverandre! Mobil, DS, tablet og andre elektroniske dingser blir igjen hjemme. Lederne har telefoner pga. sikkerhet. Egne leker blir også igjen hjemme, med unntak av kosedyr som trengs for å få sove.

Det er ikke tillatt å ta med eget snop, brus, kjeks eller annen privat mat (unntatt matpakke til fredag). Vi spiser i fellesskap. Eventuelle allergier eller spesielle behov opplyses om ved påmelding.

Kjøring:

Det er godt mulig at vi lederne har nok plasser i våre biler til speiderne. Hvis det skulle bli rekordpåmelding (det håper vi!), vil vi kontakte noen foreldre og spørre om de kan kjøre.

Ha med matpakke og drikke lett tilgjengelig til bilturen, det vil ta litt tid til vi spiser kveldsmat fredag kveld siden teltene må settes opp når vi kommer frem.

Dette pakker du i sekken (alt pakkes i poser i tilfelle regn og våt snø), vi skal gå ca.10min. til teltplassen:

- Sovepose: En tykk, eller to tynnere utenpå hverandre.

- Ull- eller fleeceteppe: Til å ha inni soveposen, og rundt seg om morgenen.

- Liggeunderlag: Helst et skumgummiunderlag f.eks type bergans extreme eller andre tette underlag som ikke trekker vann

- Klær: 2 set ekstra ullundertøy, 2 x ekstra mellomlag (se under), ekstra sett vanntett yttertøy, lue, hals, votter, min 2-3 par ullsokker som ikke strammer på leggen,

- Matsaker: Vannflaske med vann i, kopp, fat, bestikk

- Toalettsakerr: Tannbørste, tannkrem, lite håndkle eller vaskeklut

- Speidersaker: Speiderskjerf, kniv hvis du har, lykt med fungerende batteri

- Ski, staver og skisko om du har lyst (ikke slalåmski) til ski kos ved leirplass

Dette skal du ha på deg når du ankommer leirstedet:

- Klær innerst: Ullundertøy

- Klær mellomlag: Tykk ull, evt fleece. IKKE bomull, jeans eller treningsklær.

- Klær ytterlag: Vann- og vindtett, gamasjer hvis du ha

- Sokker: Ull

- Skotøy: varm og vanntett

Hva om du mangler noe utstyr: Lån av andre! Det er IKKE viktig hvordan ting ser ut, men at det fungerer. Flokklederne har haugevis av utstyr hjemme, og kan låne ut ved behov.

Mat: Vi handler alt, inkludert lørdagsgodt

Påmelding: her via nettsiden vår innen onsdag 4. april kl 19.00.

Pris: kr 150,- til konto: 6524 05 06232. Merk innbetalingen med navn og vintertelttur til Småbrekke

Sikkerhetsprat med din håpefulle:

For å kunne gjennomføre overnattingen, er vi avhengig av at speiderne tar imot beskjeder og følger disse. Får man f eks beskjed om å ta av seg de våte sokkene og skifte til tørre, må man gjøre dette. Ta en prat med ditt barn om dette. Slike beskjeder gis for å hjelpe speiderne til å få en god og varm natt, ikke for å mase.

Kontaktpersoner på teltturen: Gerke tlf  918 58 957/ 412 02 802 og Mons tlf  900 75 558

Speiderhilsen fra flokklederne!

Er du vår nye ungdomsarbeider?

Stilling ledig i menigheten nå. Les hele

Sommerleir Håp 2018 - Bragdeøya

Bilder fra sommerleiren Les hele

Konfirmant til høsten? Meld deg på Tentro her!

Ønsker du å være konfirmant i Misjonskirken? Her... Les hele

Sommerleir 2018 for speidere i tropp og rovere

Vi reiser til sørlandet på sommerleir i år 23.-29. Les hele

Førerpatruljen og roverene går Gullfjellet opp