Godt Nytt Speiderår!

Speiding er gøy og speiding skal være gøy. Er det ikke gøy så er det ikke speiding...

Kjære speidere, foreldre og ledere

Godt Nyttår alle sammen og takk til alle som var med oss i 2018. Speiding er gøy og speiding skal være gøy. Er det ikke gøy så er det ikke speiding, blir det sagt - og det er noe i det. 

Småspeiderne, troppen og roverne gjør forskjelige ting. Småspeiderne har hatt flere spennede turer både vinter og sommer og de har overnattet både i telt og hytte. Troppen dro på sommerleir til Bragdøya ved Kristiansand og det var bare unge ledere med fra Arna, og de har vært med å legge ut og hente inn poster for Arnatrimmen. Roverne har startet oppussing av loftet på naustet så det skal bli en ekte "roverhule". 

Vi har også gjort noen ting sammen og det synes jeg er ekstra kjekt. Skidag på Gullbotn er alltid gøy. Speiderdagen på Øyrane med karusell, pinnebrød og kanopadling ble gjennomført på en fin måte. Felles leir på Kvamsøy ble uforglemmelige dager med sjøliv, leirbål, god mat og strandrydding. I november hadde vi en fin speidergudstjeneste i Misjonskirken som også er vårt speiderlokale. Så til slutt hadde vi juleavslutningen på Eikestølen som ble akkurat det jeg hadde drømt om - godt ledet av ungdommene, fint vintervær og bål både ute og inne.

Men slike ting gjør seg ikke selv. Det er mange som hver på sin måte bidrar slik at Arna speidergruppe blir et godt sted og være og slik at Arna blir et godt sted å vokse opp:

  • Lederne planlegger og forbereder. De bruker mye av sin fritid og jeg vil takke dem for alt de gjør. Liv, Gerke og Kristian har ansvar for hver sin aldersgruppe og gjør alle en innsats langt ut over det man kan forvente. De har med seg mange hjelpere og det var kjekt å se så mange ledere framme på scenen på juleavslutningen. Jo flere ledere vi er jo gøyere blir det å være leder. 
  • Liv Svanhild fra Arna misjonskirke har vært med oss med ord til ettertanke både på pinseleir, speidergudstjeneste og juleavslutning. Det setter vi pris på. 
  • Jarle Gunnarson i foreldrelaget har sammen med Liam gjort en kjempeinnsats med oppussing av alt det utvendige på naustet - en ekstra stor takk til dem i år. 
  • Resten av foreldrelaget har bidratt godt på 17. mai og ved juleavslutningen og noen andre anledninger.
  • Og så er det det som er litt spesielt med speiderarbeid: Det er i patruljene det viktigste arbeidet skjer. Det er der speiding drives. Det er der vennskap blir til. Når unge leder de som er yngre. Når barn hjelper hverandre og gjør ting sammen. Partruljeførere og assistenter gjør en kjempeviktig jobb - vi ønsker å gi disse unge lederne utfordringer og ansvar. Noen tenker at det er uansvarlig å la ungdomsskoleelever ta med seg barneskoleelever ut på telttur eller hyttetur og bruke kokeapparat uten voksne tilstede. Det er kanskje ikke så vanlig i dagens samfunn, men dette er speiding og jeg tror det gir en unik ramme for læring, vennskap, ansvarsbevissthet og lek. 

Jeg håper 2019 blir et år da enda flere av Arna-barna skal få oppleve god speiding.

Godt Nytt Speiderår!

Siste 5 artikler:

Høstfest med Arnatrimmen

Tirsdag 19. november kl. 18.30 er det høstfest for... Les hele

Takk til Sparebanken Vest ved Hjertebanken for pengestøtte til speidergruppen!

Les om prosjektet vårt og se filmen her Les hele

Flokken og Beverkoloni (1.-4.klasse) – Telttur lørdag 9.- søndag 10. november!

Denne helgen reiser flokken og beverkoloni på... Les hele

Topputmerkelse for stifinner

Maria har fått speidersjefens topputmerkelse Les hele

Leirbålskappe

Har du lyst på leirbålskappe til speiderturene?... Les hele

Nyhetsarkiv
Facebook_speider
Arnatrimmen
Eikestølen
Foreldrelaget
Leirer
Merker
Praktisk Info
Profilklær
Utleie