Patruljehaik til Reppardalen

En viktig del av det å være speider, er å øve på å klare seg selv; en patruljehaik er en perfekt anledning til øve på å klare seg på tur uten foreldre, ledere eller andre voksne. Turen er gratis, og vi kan låne ut sekk, soveposer og liggeunderlag til de som trenger det. Alle som deltar får Reppardals-merket, som kan festes på speiderskjorten eller leirbålskappen. For de som ikke fikk vært med i vår, er det ny mulighet nå i speptember!

Målet med turen er at speiderne skal få øve på å klare seg selv en natt i naturen; finn veien (ved hjelp av kart), henge opp hengekøyer og tarp (eller telt), lage mat og sove ute – og deretter pakke og rydde etter seg. De eldste speiderne i hver patrulje (noen av de som går i 8. -10. trinn) får ansvar som patruljeførere. Reppardalen er i vårt eget nærområde, så oppmøte blir kl 1500 ved misjonskirken lørdag ettermiddag. Her vil speiderne få utdelt fellesutstyr (som hengekøyer og kokeapparat) og middag for lørdag. Deretter er det ca en times tur å gå opp til Reppardalen.

Påmelding gjøre du her, så snart som mulig, og senest fredag kveld før haiken!

Av personlig utstyr trenger speiderne følgende:

• Ryggsekk å pakke i
  • Sovepose (må tåle temperaturer ned til 5°C, det kan bli kaldt om natten)
  • Liggeunderlag
  • Vindtett jakke og regntøy
  • Fjellstøvler (bør være vanntette)
  • Ullundertøy
  • Varm genser (ull/fleece)
  • Ekstra genser og bukse
  • Lue og votter/hansker
  • Myggnetting og/eller myggstift (fåes i sportsbutikker)
  • Tannbørst og tannkrem
  • Kopp, fat og bestikk (i plast), merket med navn!
  • Kniv
  • Drikkeflaske med drikke
  • Matpakke til lørdag ettermiddag/kveld og søndag morgen. Vi stiller med middag.
  • Litt snop

Husk at alt  pakkes vanntett, og at det er speideren selv som skal pakke (for da vet du selv hvor tingene dine er). Alt utstyr bør være merket med navn! Ta kontakt dersom dere har utfordringer med å finne ut av riktig utstyr til turen (sovepose, klær osv.), så skal vi prøve å hjelpe til; vi har også sekker, soveposer og liggeunderlag til utlån.

Jeg er hjemme i beredskap mens speiderne er på haik, og om nødvendig går jeg opp i Reppardalen og ser til dem. Men målet er at speiderne skal få oppleve at de kan klare en enkel overnattingstur uten voksne til å hjelpe dem.

Søndag 4. sept - Småspeiderdag i Reppardalen

Alle småspeidere med familier er velkomne til tur... Les hele

Menighetsweekend 2022

BLI MED! 2.-4. september 2022 blir det... Les hele