Flokken

Flokken eller småspeideren er for barn i 2. - 4. klasse. Ideelt er vi ca 15-20 småspeidere og 3-4 ledere. Speidermøtene er hver torsdag fra kl. 17.30 til 19.00, men noen ganger trenger vi litt mer tid. Dette gjelder blant annet når vi skal padle kano eller gå på skøyter. De fleste møtene er på Eikestølen, speiderens uteområde, men av og til er vi inne på "Huset", speiderhuset, Arna misjonsmenighet.

Vi har de fleste møtene for oss selv, men noen ganger i året er vi med på fellesarrangement for hele speidergruppen. Dette er blant annet speidergudstjeneste som er en gang hvert semester, juleavslutning med fakkeltog til Eikestølen og speidingens dag i Arna.

Utenom de vanlige torsdagene deltar vi på Bymanøver (om høsten) og vestlandsmesterskap (om våren). Dette er konkurranser der det er om å gjøre å være best i speiderrelaterte oppgaver. Her er de fleste speidergruppene i Hordaland med.
En helg i løpet av vinteren reiser vi på hyttetur, og om sommeren reiser vi på "Minileir". Der sover vi i telt.
Noen ganger hvert semester er vi på en liten dagstur til områder i nærheten.

I speiderarbeidet bruker vi Jungelboken som ramme, der kommer blant annet begrepet "flokk" og "kull" fra. Alle speiderne får også hvert sitt "jungelnavn" som viser til hvert sitt dyr i boken.

All informasjon vil gå via speideren sin hjemmeside: www.arnaspeider.no og via e-post.

Småspeidermerker
Her er en oversikt over merker vi tar i flokken, og som speiderne kan ta på egenhånd.

- Primitivt matmerke

- knivmerket

-hemmelig venn

-bålmerke

-bakemerke

-programmerke "Vennskap"

Terminliste
Her er en oversikt over hva småspeiderene skal gjøre på vårhalvåret. De fleste møtene våre vil være i Eikestølen fra 17.30-19.00 dersom ikke noe annet er sagt. Vi møtes ved garasjene i Oppetveiten 17.15 og går sammen opp.

11. januar

Kano/knuter+surring/kniv Heggen

14. juni

Sommeravslutning for Flokken

Flokken er delt inn i fargegrupper:

Blå gruppe:

Mikkel, Adrian, Mathias, Sigurd, Dominic, Nathaniel, Jonas

Rød gruppe:

Lilly, Susanne, Arne, Jan Fredrik, Snorre, Emma

Gul gruppe:

John, Emil, Nikolai, Tobias, Olivia, Liam, Leon

Ledere:

Navn på lederne  E-post  Mobil
 Flokkleder:
 Anette H. Andersen
 Anetteher@hotmail.com

Flokkassistent
 Henny Ohm

Gerke Evensen

Ida Johansen

Mons Aakre Zeiger

Ida Rossland

Lars Martinussen

Speiderskjorte og merker
I løpet av tiden i flokken kommer speiderne til å ta flere merker. Disse skal festes på speiderskjorten for de som har det. Speiderskjorte er ikke obligatorisk, og det blir ikke forventet at man har det før i storspeideren.
Hvis dere ønsker å skaffe speiderskjorte til speiderne kan det bestilles på http://www.alltidberedt.com/ eller dere kan gå innom speidersenteret i Marken. Skjerfet får de av oss.

Her kan dere se hvordan merkene skal plasseres: http://speiderbasen.no/?side=omspeideren.drakt
Noen av merkene får speiderne av speidergruppen når de har fått seg speiderskjorte (kretsmerke, korpsmerke, forbundsmerke, gruppebånd og gutte-/jentemerke). Gi beskjed når dere trenger det.

Speideraksjonen 2018

Velkommen til Speideraksjonen 2018. Les hele

Gudstjenester i påsken

Velkommen! Les hele