Flokken

Flokken eller småspeideren er for barn i 2. - 4. klasse. Ideelt er vi ca 15-20 småspeidere og 3-4 ledere. Speidermøtene er hver torsdag fra kl. 17.30 til 19.00, men noen ganger trenger vi litt mer tid. Dette gjelder blant annet når vi skal padle kano eller gå på skøyter. De fleste møtene er på Eikestølen, speiderens uteområde, men av og til er vi inne på "Huset", speiderhuset, Arna misjonsmenighet.

Vi har de fleste møtene for oss selv, men noen ganger i året er vi med på fellesarrangement for hele speidergruppen. Dette er blant annet speidergudstjeneste som er en gang hvert semester, juleavslutning med fakkeltog til Eikestølen og speidingens dag i Arna.

Utenom de vanlige torsdagene deltar vi på Bymanøver (om høsten) og vestlandsmesterskap (om våren). Dette er konkurranser der det er om å gjøre å være best i speiderrelaterte oppgaver. Her er de fleste speidergruppene i Hordaland med.
En helg i løpet av vinteren reiser vi på hyttetur, og om sommeren reiser vi på "Minileir". Der sover vi i telt.
Noen ganger hvert semester er vi på en liten dagstur til områder i nærheten.

I speiderarbeidet bruker vi Jungelboken som ramme, der kommer blant annet begrepet "flokk" og "kull" fra. Alle speiderne får også hvert sitt "jungelnavn" som viser til hvert sitt dyr i boken.

All informasjon vil gå via speideren sin hjemmeside: www.arnaspeider.no og via e-post.

Småspeidermerker
Her er en oversikt over merker vi tar i flokken, og som speiderne kan ta på egenhånd.

- Primitivt matmerke

- knivmerket

-hemmelig venn

-bålmerke

Terminliste
Her er en oversikt over hva småspeiderene skal gjøre på vårhalvåret. De fleste møtene våre vil være i Eikestølen fra 17.30-19.00 dersom ikke noe annet er sagt. Vi møtes ved garasjene i Oppetveiten 17.15 og går sammen opp.

Oppstart av Flokken.Deles inn i fire grupper
Bål, kniv, øks og radio
8.september

Fiske og kano. Møt ved Heggen kl.17.30

15. september Fiske og kano. Møt ved Heggen kl.17.30
24.-25. september Teltur til Osen
29.september Bål/Kniv/øks/radio
6. oktober  Arnamanøver
22.oktober

Bymanøver

28.oktober

Bål/kniv/øks/radio

4.-6.november

Hyttetur til Kvamshaug. Mer info kommer.

10.november

Førstehjelp i Oppetveiten. Knute og flaggregler i Hølbekken

17.november

Førstehjelp i Oppetveiten. Knute og flaggregler i Hølbekken

24.november Førstehjelp i Oppetveiten. Knute og flaggregler i Hølbekken
  Speideraksjon. Vi samler inn penger
1. desember Pepperkakebaking hos lederne. Mer info kommer
8. desember Juleavslutning i Eikestølen

Flokken er delt inn i fargegrupper:

Rød gruppe:

Thea-Luise, Emil Heggøy, Tobias, Iben Mikkel, Marcus B. R, Adrian, Nikolai, Kari og Lilly

Grønn gruppe:

Viljar, Olivia, Emma Lovisa, Benjamin, Espen, Maia , Sigurd, Mathias og Magne

Hvit gruppe: Betelhem, Emil A, Jonathan , Dina, Liam, Nora, Markus H. T og Oda

Ledere:

Navn på lederne  E-post  Mobil
 Flokkleder:
 Anette H. Andersen
 Anetteher@hotmail.com

Flokkassistent
 Irmelin Marie Brun

Mons Aakre Zeiger

Ida Rossland

Per Egil Kure

Kent Solvang

Kjetil Øen

Lars Martinussen

Speiderskjorte og merker
I løpet av tiden i flokken kommer speiderne til å ta flere merker. Disse skal festes på speiderskjorten for de som har det. Speiderskjorte er ikke obligatorisk, og det blir ikke forventet at man har det før i storspeideren.
Hvis dere ønsker å skaffe speiderskjorte til speiderne kan det bestilles på http://www.alltidberedt.com/ eller dere kan gå innom speidersenteret i Marken. Skjerfet får de av oss etter endt aspiranttid.

Her kan dere se hvordan merkene skal plasseres: http://speiderbasen.no/?side=omspeideren.drakt
Noen av merkene får speiderne av speidergruppen når de har fått seg speiderskjorte (kretsmerke, korpsmerke, forbundsmerke, gruppebånd og gutte-/jentemerke). Gi beskjed når dere trenger det.

Velkommen til Colombiabasar

Lørdag 18. november klokken 15.00 i Misjonskirken. Les hele